KALASTUSKÄRPÄNEN PURAISEE TOUKOKUUSSA

Valtakunnallinen kalastuspäivä kutsuu koululaiset tarraamaan vapaan 18. toukokuuta. Ympäri Suomen järjestettävissä lasten ja nuorten tapahtumissa opastetaan kädestä pitäen kalastuksen saloihin ja saaliin käsittelyyn. Teemana on "Koulusta kalaan!" Nappaa oppilaat mukaan hauskaan toimintapäivään!

Valtakunnallisen kalastuspäivän päätapahtuma järjestetään Tuusulassa. Lisäksi ympäri maata järjestetään paikallisia tapahtumia. Nyt on oiva aika merkitä kalastuspäivä kalentereihin.

Kalastuspäivän aikana Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön piirit ja kalaseurat yhteistyökumppaneineen jakavat parasta asiantuntemustaan onnistuneeseen kalaretkeen. Tutustutaan monenlaisiin kalastusvälineisiin, kaloihin ja luonnossa liikkumiseen. Tapahtumien ydintoimintaa on antaa rastiteemalla muutaman tunnin tietopaketti ryhminä liikkuville koululaisille. Onkiminen kuuluu useimpien tapahtumien käytännön aktiviteetteihin.

Eduskunnan kalakerhon aloitteesta syntynyt kalastuspäivä järjestetään nyt 11. kertaa.  Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton, kalatalousalan lehdistön, suomalaisten kalastusvälinevalmistajien ja maahantuojien yhteistyöllä tuemme nuorten kalastusharrastusta. MMM rahoittaa tapahtumaa.

Yksityiskohtaisempi koulutiedote tapahtumapaikkakuntineen lähetetään viikolla 17. Pohjois-Suomessa osa tapahtumista järjestetään elokuussa.

Nähdään kalastuksen merkeissä!

Lisätietoja: 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
järjestöpäällikkö Olli Saari 050 339 4660
kalatalouskonsulentti Marcus Wikström 045 110 2126
kalatalouskonsulentti Petter Nissén 0500 440 923
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.